torsdag 13 augusti 2015

Lawrence Lessig om möjlig presidentkandidatur

Lawrence Lessig, professor vid Harvard Law School, överväger att ställa upp det demokratiska primärvalet, och har startat en utforskningskommitté.

Lessig är liberal, men började sin bana som libertariansk republikan och motsätter sig fortfarande för stora regerings-interventioner inom olika områden men anser samtidigt att regleringar behövs och kallar sig själv "konstitutionalist", och har arbetat politiskt för svagare copy-right-lagar, kampanj-finansieringsreform, och vill även se ett nytt konstitutions-konvent hållas.

Inte helt oväntat finns det ingen politiker och inget parti han är helt nöjd med (inte ens Bernie Sanders, som han inte är säker på kommer att agera lika mycket som han pratar) - och Lessig vill kampanja på en enda fråga: att reformera USA:s korrupta system. När det sedan är gjort tänker han avgå och låta den utvalde vice-presidenten bli president.

Om Obama gav för många teoretiska professor-vibbar för att kunna bli en riktigt beslutsam och handlingskraftig president, så blir han i detta avseendet helt överkörd av professor Lessig, som här intervjuas på NBC:s Morning Joe om sin möjliga presidentkandidatur:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyHär en video där Lawrence Lessig förklarar vad han vill åstadkomma (och hur han tänker uppnå detta) om han skulle bli president:Och här skriver han cokså mer utförligt i Huffington Post om varför han kandiderar till president.

Källor: Washington Post, The Atlantic

Se även tidigare inlägg:

Podd 100: Presidentvalet 2016 - Del 16: USA:s Tredje-parti-kandidaturer 20150811

-----------

Podd 34: Piratpartiet, Aktiv Demokrati och Internet i en politisk värld 20140311

Inga kommentarer: