fredag 16 maj 2008

FN undersöker rasism i USA

Publicerad 16 maj 2008 19:31

FN undersöker rasism i USA

En speciell människorättsutredare kommer att besöka USA inom kort för att undersöka rasismen i det amerikanska samhället.

Utredaren ska träffa tjänstemän, politiker, och jurister "för att samla information om frågor relaterade till rasism, diskriminering, främlingsrädsla och annan intolerans", skriver FN i ett uttalande.

Rasfrågan har åter hamnat i centrum av den amerikanska debatten sedan allt nu talar för att Barack Obama blir demokraternas kandidat i årets presidentval.

FN har små möjligheter att påverka politiken i USA men har tidigare kritiserat landet för att diskriminera utifrån ras. Bland annat har organisationen uppmanat USA att inte döma unga människor till dödsstraff förrän all rasdiskriminering rensats ur rättssystemet.

Från TT-Reuters

Källa: DN

Egna kommentarer: Fullständigt patetiskt. FN borde lägga resurser på att undersöka sin egen diskriminering, inkompetens och brist på demokrati och sedan komma till den rimliga slutsatsen att det är bäst att lägga ned skiten.

1 kommentar:

Ronie Berggren sa...

Ja, helt vidrigt patetiskt. Den rasism som må finnas i USA är det amerikanska samhället fullt kapabla att själva hantera. FN borde satsa sina resurser på länder med VERKLIGA problem. Om inte bör USA sluta betala sina årliga summor till den där organisationen.