onsdag 17 februari 2016

Ted Cruz ny frontrunner i NBC / WSJ-undersökning

En ny opinionsundersökning gjord av NBC/Wall Street Journal visar att Donald Trump knuffats ner från den nationella förstaplatsen.

Den nya frontrunnern heter istället Ted Cruz (28%), Trump tvåa (26%), Rubio trea (17%), Kasich fyra (11%), Carson femma (10%) och Bush sexa (4%).

Dessa siffror kan, oavsett om de består eller ej, kommenteras väldigt enkelt: En enorm framgång för Ted Cruz och ett enormt bakslag för Jeb Bush.

För Donald Trumps del krävs det mer än en undersökning för att det ska spela någon gigantisk roll i förhållande till hans rådande situation. För Marco Rubios del lite synd att han inte verkar kunna slå ut Cruz riktigt.

Och för Ben Carsons del, skojigt - så länge det varar. Och uppenbarligen tycks det vara en stund till.

Men denna undersökning betyder på gott respektive på ont, förstås mest för Cruz och Bush.

UPPDATERING:

Här skriver Politico om en undersökning av Bloomberg i South Carolina. Där leder Trump fortfarande tydligt med 34%. Cruz 2a med 16%. Rubio 3a med 13%, Bush fyra med 11%, Carson 8% och Kasich 7%.

Källa: NBC

Se även tidigare inlägg:

Är Jeb Bush körd efter South Carolina? 20160217

2 kommentarer:

Anonym sa...

Något som skulle kunna stoppa Trump ?
http://www.nytimes.com/2016/02/19/world/americas/pope-francis-donald-trump-christian.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=1

Ronie Berggren sa...

Jag gillar Påven. Men Vatikanen ska inte lägga sig i amerikansk politik. Som tur är finns det sunda katolska republikanska kandidater, som Marco Rubio och Jeb Bush, som också vill föra en tydlig gränspolitik mot Mexiko och är goda katoliker utan att för den sakens skull lyssna på en påve som i många avseenden är bra, men gör många felaktiga politiska uttalanden.