måndag 8 augusti 2016

Paul Ryan utmanas i morgon av primärvalsmotståndaren Paul Nehlen

Det tog ett tag för Donald Trump att endorsa Representanthusets republikanske ordförande Paul Ryan, som i morgon ställs inför sin primärvalsutmanare Paul Nehlen hemma i Wisconsins första kongressdistrikt.

Utmanaren Paul Nehlen driver ett vattenreningsföretag och utmanar Paul Ryan från höger. I denna strävan har Nehlen fått stöd från konservativa profiler som Michelle Malkin, Ann Coulter och Phyllis Schlafly.

Det mesta talar för att Paul Ryan vinner. Han har en kampanjkassa på 10 miljoner dollar mot Nehlens 175 000 dollar. Nehlen beskrivs också som lite knäpp, och Ryan leder enligt en mätning med hela 66%. Likväl är Paul Nehlen den första seriösa utmanaren Paul Ryan haft i ett primärval på 18 år.

Och som Eric Cantors snopna förlust i Virginia visade, eller för den delen Jeb Bushs förlust i primärvalet visade, så bör dessa som utmanar från höger om de redan väldigt konservativa republikanerna inte underskattas.

Här en ad av Paul Nehlen:Och här en intervju på CNN från igår:Och här en ad av Paul Ryan:Och här Donald Trump som till slut beslöt att stödja Paul Ryan:I morgon hålls alltså primärvalet.

UPPDATERING 20160810:

Paul Ryan segrade stort. När nästan alla röster var räknade ledde Paul Ryan med hela 70% över Paul Nehlen.

Källa: Vanity Fair, JS Online

Inga kommentarer: