måndag 22 augusti 2016

Varför Donald Trump kan vinna presidentvalet

Kan Donald Trump ens längre vinna presidentvalet? Sannolikt inte, är idag de flesta bedömares svar (med den obligatoriska reservationen att ingen förstås vet). Bill Robinson ger dock i Huffington Post 5 anledningar till att Donald Trump faktiskt kan vinna i november.

1. Trumps kampanj-events.

Trump drar folk - många kommer på hans kampanjmöten, och de är entusiastiska. Så är inte fallet på Hillary Clintons kampanj-rallys, där betalda cheerleaders måste värma upp publiken. Ej nödvändigt på Trumps möten, som - tro det eller ej - även har många svarta, hispanics, asiater och homosexuella i publiken.

2. Trump är rolig, det är inte Hillary Clinton.

Hillary Clinton är inte rolig. Hon är stel, och pratar högt och nasalt. Trump är rolig, och spontan (utan att alltid vara elak). Robinson skriver:

Trump who makes me laugh about every other paragraph of his speeches. This is most obvious at his rallies when he tells a protester to “go home to Mommy” or “You’re so politically correct, you’re a real beauty.” Trump crowds wait for his humor and react with glee.

This Trump Humor will serve him well when the debates begin. Hillary will have only accusations, meanness and unsupported claims to hurl at Trump. In the meantime, Trump will castigate Hillary with humor, cheerfulness and fun-poking which she cannot counter.


3. Opinionsundersökningarna går inte att lita på.

Majoriteten av opinionsundersökningar görs av tidningar som inte stöder Trump i samarbete med någon akademisk institution som absolut inte stöder Trump. Det gör inte per automatik undersökningen ovetenskaplig, men ofta kan resultaten spinnas på ett sätt som inte gynnar den kandidat de i grunden inte stöder.

Många amerikaner litar inte heller på dessa undersökningar (som har visat sig ha fel) - vilket i sig undergräver deras möjligheter att undersöka.

Trump-anhängarna vill inte ha med dem att göra, vilket innebär att det verkliga resultaten verkligen kommer att komma först på valdagen.

4. Trump har inte satsat några pengar alls i jämförelse med Clinton.

Trump vann primärvalet utan att egentligen satsa några pengar alls. Och han har börjat den allmänna kampanjen på precis samma sätt och kommit så långt som han kommit.

Clinton å sin sida har spenderat 100 miljoner dollar (de exakta siffrorna har Clinton-kampanjen inte redovisat).

Media skriver inte mycket om hur mycket Clinton faktiskt har spenderat, utan är mer intresserade av att skriva om hur mycket Trump kommer att behöva spendera för att kunna vinna (men som han inte har spenderat). Trump kan dock om han vill skriva sig själv en check på 250 miljoner dollar för att verkligen komma igång.

5. Hillary Clintons undangömda bagage som media inte granskat.

Hillary Clinton har ett bagage av lögner, som någon gång måste komma upp till ytan. Kanske genom en oktober-överraskning och de avslöjanden Julian Assange utlovat.

Folk litar dock inte på Hillary Clinton, vilket fått henne att försöka utmåla Trump som den kandidat som det inte går att hysa förtroende för. Det är dock ett tecken på rädsla för att dölja hennes eget bagage.

Och i motsats till Donald Trump som blir granskad i detalj av media, så finns det så mycket Hillary Clinton inte vill ska granskas. Och någon gång kommer de sakerna att hinna ikapp henne.

Källa: Huffington Post

Se även tidigare inlägg:

Podd 235: Presidentvalet 2016 - Del 78: En kampanjuppdatering 20160821

1 kommentar:

Anonym sa...

Det där var en mycket bra sammanfattning.

En märkvärdigt katastrofal prestation
Irak blev en framgång, Saddam avsattes, al-Quaida besegrades i Irak och demokrati infördes, av Irakierna själva, i Irak. Det var det demokratiska radarparet Barack Obama och Hillary Clinton som med gemensamma krafter förstörde alltihop, och därtill tände eld på mellanöstern.

När Nobels fredspristagare Barack Obama år 2009 tillträdde sin presidentpost fanns inte IS på kartan. Irak var en stabil nation, Libyen likaså. Egypten var en fredlig nation och sanktionerna mot Iran gjorde att Iran stod på knä. Syrien var under någorlunda kontroll.

Irak är nu ett enda stort kaos. Iran som är världens största sponsor av terrorism har genom avtal med Obama fått ökad makt, inflytande och 150 miljarder dollar, de är också på väg att skaffa kärnvapen. Libyen står i ruiner. Egypten har övertagits av det muslimska brödraskapet som med hjälp av militären behåller kontrollen. Syrien har inbördeskrig. Konflikterna är värre än de någonsin varit.

När Obama efter sitt berömda röda-linjen-i-sanden-hot om Syriens Bashar al-Assads användning av giftgas fick tillfälle att förstöra Syriens flyg arme, så struntade Obama helt plötsligt och omotiverat i det. Europas och USAs öppna gränser säkerställde därmed att vi fick en flyktingkatastrof värd namnet.

Som om detta inte vore nog; Obamas oförmåga att konfrontera Rysslands Vladimir Putin har lett till kaos i Ukraina och östra Europa. Kina tillåts expandera sin areal i Asien. Afghanistan har blivit en fri zon åt IS. Nato vars yttersta uppgift är att skydda Europa från krig gömmer sig under sitt skrivbord.

Det här är inget annat än en märkvärdigt katastrofal prestation, som uteslutande skapats av Obama och Hillary. Men vår Public Service undviker att beröra att det här är ett direkt resultat av Obamas förda politik. Public Service har förutom detta även målat ut den felaktiga bilden om att det var George W. Bushs Irak krig som orsakat den här soppan.

Obama vägrar sedan flera år tillbaka bevilja militären erforderliga resurser till att militärt besegra IS vilket också göms undan av vår Public Service. Kunskapen om att USA relativt lättvindigt och snabbt utan några bombmattor, kan slå ut IS militärt undanhålls också av Public Service. (Att slå ut IS militärt torde inte ta mer än några veckor i anspråk, högst).

Genom att Obama i det tysta tillåts dra ut på tiden, ett grepp som Public Service genom sin tystnad alltså aktivt stödjer, desto svårare kommer det naturligtvis bli att få rätsida på det här vansinnet. Och ingen jä…l ryter ifrån (?). Det pågående folkmordet på kristna tystas också envist ner av Obama & Public Service. Det här är så skamligt, svenskt och idiotiskt det kan bli.

Om Hillary Clinton vinner presidentvalet i november kommer hon i stora drag driva exakt samma katastrofala politik som Barack Obama vilket Public Service också undanhåller.

Trump uppger att han med omedelbar verkan kommer sätta in erforderliga medel för att först och främst besegra IS militärt vilket alltså inte borde vara speciellt svårt.

Vår Public-Bias-Service inrättning har skapat en nationell kunskapsbrist som kommit att bli direkt livsfarlig för oss. Om Hillary vinner valet i november sätter jag motvilligt en slant på att Europa kommer få vad de förtjänar.

/Thomas Ek