lördag 6 januari 2018

Arbetslösheten bland svarta amerikaner rekordlåg under Donald Trump, hyllas av Washington Post

Under valkampanjen påpekade Donald Trump att det bästa sättet att hjälpa minoriteter såsom svarta amerikaner är att skapa en växande arbetsmarknad och därigenom minska arbetslösheten bland just minoriteter så de kan bli självförsörjande och inte förbli bidragsberoende. Redan efter ett år har Donald Trump visat att han menade allvar med det vallöftet eftersom arbetslösheten bland svarta amerikaner nu är rekordlåg.

Som Amerikanska nyetsanalyser nyligen rapporterade har den amerikanska arbetsmarknaden blivit glödhet under Donald Trump och förväntas bli ännu bättre när väl skattereformen får genomslag. Denna heta arbetsmarknad har även påverkat minoriteter som svarta amerikaner mycket positivt eftersom svarta amerikaner idag upplever den lägsta arbetslösheten inom gruppen sedan sådan statistik började föras 1972. Svarta amrikaner har idag en arbetslöshet på endast 6,8 procent. Arbetslösheten för USA som helhet ligger idag på 4,1 procent.

Vänsterliberala Washington Post som regelbundet kritiserar Donald Trump hyllar nu presidenten för den fantasitiska arbetsmarknaden som han skapat sedan han tog över som president för ett knappt år sedan. Trots att 2017 var ett utmärkt år för arbetsmarknaden i USA förväntas 2018 att bli ett ännu bättre år.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: