onsdag 23 juli 2008

Bobby Jindal 4 President!

Här är Wikipedias artikel om Jindal (bl a med en vacker bild där Jindal träffar Bush) President Bush nominerade honom redan i mars 2001 till Assistant Secretary of Health and Human Services for Planning and Evaluation - en roll som sedan fick Senates godkännande, och en tjänst han påbörjade redan i juli 2001.

Här är hans hemsida i sin roll som Lousiannas guvernör. Och här är en video där Jindal talar om ekonomi. Jag har inte helt koll på vad han säger - däremot verkar han vara en duktig talare, som vet vad han talar om. Han framstår som seriös och beslutsam.

Som jag skrev tidigare; han måste bli president någon gång. En -äkta- kristen, som faktiskt konverterat från hinduism till katolicism, och som inte är vare sig vänsterkristen likt Obama, namnkristen likt McCain, eller mormon som Romney. Att Jindal dessutom är född 1971, dvs han är 8 år äldre än mig och 10 år YNGRE än Barack Obama är helt makalöst otroligt. Det är sådana som han som kan rädda Republikanerna från en annars nästan säker undergång.

För McCains del tror jag att Romney är ett säkrare kort i det här valet, eftersom Jindal är tämligen okänd. Men Jindal ska tydligen få tala på RNC-konventet nu i höst. Om McCain förlorar mot Obama så skulle Jindal ha alla möjligheter i världen att "göra en Obama" och slå till om fyra år. Blir han president vid fyritoett års ålder, så vore han den yngsta amerikanska president någonsin, och han skulle förskjuta JFK till andraplats.

Här är dessutom Bobby Jindals egen hemsida: http://www.bobbyjindal.com/

Här insvärs Jindal som Lousiannas guvernör: http://www.bobbyjindal.com/docs/videos/Inauguration.html

Inga kommentarer: