onsdag 16 april 2014

Stor Al Qaida-konferens i Jemen med maning till kamp mot kristendomen och USA

Sedan 2001 har Al Qaida överlag gömt sig i grottor, och hållit sig undan amerikansk avlyssning och amerikanska drönare. Nu har dock uppgifter kommit om en öppen Al Qaida-konferens där högt uppsatta Al Qaida-krigare samlats i Jemen på ett sätt som inte gjorts på flera år. Något man också lyckats göra utan att upptäckas av USA.

Vetskapen om händelsen har istället kommit från en video som släppts på en islamistisk websajt och nu noggrant analyseras av amerikansk underrättelsetjänst. I videon syns bland annat Al Qaidas ledare i Jemen - Nasir al-Wuhayshi - som säger att det kristna korset måste besegras, och att fronten i den kampen är en kamp mot USA:

“We must eliminate the cross,” “the bearer of the cross is America.”


Washington Post skriver här om saken, och här rapporterar Fox News:Och här ett inslag på CNN:Här originalvideon från den islamistiska sajten:Här också Richard Engel från NBC:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyEn händelse som visar att Al Qaidas krig mot USA långtifrån är över. Varför kriget mot terrorismen givetvis också måste fortsättas.

UPPDATERING: Här kommenterar kongressman Peter King:Källor: CNN, Hot Air, Washington Post

Se även tidigare inlägg:

McCain om Al Qaidas återkomst i Irak 20140109

Inga kommentarer: