tisdag 3 november 2015

Polisen bojkottar Tarantino efter att ha kallat poliser mördare

Regissören Quentin Tarantino deltog i slutet av oktober på en demonstration i New York tillsammans med Black Lives Matters, där han kritiserade amerikanskt polisvåld, men gjorde det med mycket hårda ordalag och kallade poliser för mördare. Här klippet:Hans uttalande har fått poliskårer att protestera och mana till bojkott av Tarantino. Här Fox News om hur LAPD nu också ansluter sig till bojkott av Tarantinos filmer:Här också Tarantinos far Tony Tarantino, på Fox News, som tar avstånd från sin sons poliskritik:USA:s problem med polisvåld måste kritiseras och USA behöver den rättsreform president Obama för närvarande kämpar hårt för att driva igenom.

I den processen behövs dock sansade röster. Inte sådana som Quentin Tarantino, som med stämpling av poliser som mördare (vilket poliser generellt inte är), bara gör den politiska processen svårare och får alla konservativa krafter att slå bakut. Vilket ställer till problem, och då inte främst för Tarantinos filmintäkter, utan problem för mer seriösa aktörer som president Obama, som faktiskt vill driva igenom vettiga reformer.

UPPDATERING: 2015-11-04:

Här skriver Los Angeles Times om hur Quentin Tarantino står fast vid kritiken, men betonar att alla poliser inte är mördare och att han aldrig hävdat att alla poliser skulle vara det.

Här diskuteras hans förtydligande på Fox News:UPPDATERING: 2015-11-06:

Här intervjuas Tarantino också av Bill Maher om kontroversen:Källa: NBC

Se även tidigare inlägg:

Svarta kritiserar Black Lives Matter 20150826

Inga kommentarer: