onsdag 20 december 2017

Amerikanska Kongressen godkänner historisk skattereform

Under onsdagen klubbades en historisk och massiv skattereform igenom i den amerikanska Kongressen, något presidenten Donald Trump lovat att genomföra under 2017.

Vad som verkar bli den mest omfattande skattereformen i USA de senaste 30 åren har nu godkänts av både Representanthuset och Senaten och ska inom kort skrivas under av Donald Trump.

Skattereformen skänker skatten kraftigt för såväl företag som individer, vilket Amerikanska nyhetsanalyser rapporterat om tidigare. För många medelinkomsttagande familjer kan skattesänkingarna innebära motsvarande 30,000-40,000 svenska kronor per år, alltså en halvering av den nuvarande federala skatten. Företagsskatten sänks från 35 procent till 21 procent, vilket enligt Trump-regeringen innebär stora besparingar för företag som leder till att blir mer konkurrenskraftigt då amerikanska företag kan stanna kvar och växa i USA istället för att flytta till länder med lägre företagsskatter.

Denna skattereform infriar även ett av Donald Tumps absolut viktigaste vallöften.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: