måndag 25 december 2017

Guatemala flyttar ambassaden till Jerusalem

Häromdagen meddelade Donald Trump att USA ämnar flytta den amerikanska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem. Guatemala meddelar nu att det landet ämnar göra detsamma.

Under söndagen meddelade Guatemalas president Jimmy Morales på Facebook att landet följer USA och flyttar ambassaden till Jerusalem från Tel Aviv. Morales påpekar att Guatemala har utmärkta relationer med Israel och vill förstärka banden mellan dessa två länder.

Guatemala var ett av de nio länder som röstade mot FN:s nyliga resolution, vars syfte var att fördöma att USA som en suverän nation med rätt att driva sin egen utrikespolitik. Det är därmed sannolikt att flera andra länder snart kommer meddela att även de flyttar sina Israel-ambassader till Jerusalem. Tjeckien har redan visat intresse för att göra samma flytt.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: