fredag 22 december 2017

Federal domare kastar ut etikstämning mot Donald Trump

Under fredagen levererade en federal domare goda men förväntade nyheter till Donald Trump då domaren kastade ut en stämningsansökan mot Trump i samband med påstådda etiska konflikter i samband med Trumps affärsverksamheter och hans roll som president.

Organisationen Citizens for Responsibility and Ethics lämnade i januari in en stämningsansökan mot Donald Trump med fokus på Trumps etik i samband med Trumps diverse affärsintressen som organisationen ansåg vara i konflikt med arbetet som president och även med Konstitutionen.

Under torsdagen kastade den fedelara domaren George Daniels ut stämningsansökan eftersom den inte ansågs ha någon merit som ger den rätten att behandlas av en federal domstol, kort och gott att stämningen i grunden är bedrägeri. Domaren menade att organisationen inte skadats av Trumps adiverse ageranden utan att Trump helt agerat inom de etiska ramarna och regelverken som är utstakade för situationer som dessa.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: