lördag 23 december 2017

Vänsterliberalt hyckleri kring Republikanernas skattereform

Republikanerna med Donald Trump i spetsen genomförde nyligen den största skattereformen på flera årtionden och kanske den största skattesänkingen i amerikansk historia. Vänsterliberaler motsatte sig per automatik reformer. Den för Sverige numera kända Ami Horowitz påvisar i en kortfilm hur vänsterliberaler hycklar kring skattereformen.

Ami Horowitz, känd för att ha belyst problemen tillsammans med Fox News i svenska invandrarområden såsom Rinkeby, frågar vänsterliberaler i USA vad de tycker om specifika punkter i den Republikanska skatereformen. De utfrågade vänsterliberalerna förkastade omedelbart per automatik punkterna som Horowitz nämnde.

Sedan frågade Sanders några andra vänsterliberaler vad de tycker om flera andra specifika punkter i skattereformen men nämner inte att de är från Republikanernas skattereform utan förklarar att punkterna är förslag som socialisten Bernie Sanders lagt fram, vilket Sanders dock aldrig gjort. Helt plötsligt svarade vänsterliberalerna i fråga att de gav sitt fulla stöd till de skattereformförslagen.

Poängen Horowitz framför är att vänsterliberaler hycklar i frågan kring skattereformen samt att de är extremt okunniga och dåligt pålästa om Republikanernas skattereform eftersom de endast bryr sig om vem som ligger bakom reformförslaget och inte vad reformförslaget i praktiken innebär.

I slutet av filmen förklarar Horowitz för de han intervjuat att punkterna är tagna från Republikanernas skattereform, till vilket vänsterliberalerna då svarar att punkterna faktiskt är utmärkta och att Republikanernas skattereform i grunden är positiv.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är republikanerna som är liberaler, demokraterna är socialingenjörer.

leakim sa...

"kanske den största skattesänkingen i amerikansk historia. " Lååångt ifrån den största skattesänkningen.vad jag kan se så ligger denna skattesänkning på 12:e plats och det är en liten skattesänkning i jämförelse me Reagans skattesänkning 1986