torsdag 21 december 2017

USA fördömer FN:s försök att styra över amerikansk politik

Under torsdagen samlades FN:s generalförsamling i ett specialmöte för att rösta om vad som uppfattas vara en fördöming av USA:s plan att flytta sin ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. I ett tal inför FN under samma dag fördömde ambassadören Nikki Haley omröstningen i kraftiga ordalag och påminde FN om att om institutionen fortsätter att försöka påverka amerikansk politik kan FN och de medlemsländer som röstar mot USA i denna fråga räkna med att inte får ekonomiskt, militärt, eller politiskt stöd i framtiden när de kommer till USA och ber om det, vilket många länder och FN regelbundet gör.

I sitt tal poängterar Haley att USA är den överlägset största bidragsgivaren till FN och att FN inte har något rätt att försöka lägga sig i amerikansk politik eftersom USA är en självständig nation.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: