tisdag 17 juni 2008

DN skriver smörja

Kinesisk tidning kritiserar Obama

Peking. Kinas statliga tidning Folkets dagblad skriver en ovanligt kritisk kommentar till presidentkandidaten Barack Obama.

Hittills har Kina inte gjort några officiella kommentarer om presidentvalet i USA, men i måndagens upplaga av kommunistpartiets språkrör Folkets dagblad kritiseras den demokratiske presidentkandidaten Obama. Bland annat uppges han sakna förmågan att överbrygga rasmotsättningar.

Därtill ifrågasätter tidningen ifall Obama verkligen kan skapa en förändring till det bättre.

För att ta itu med komplicerade frågor som Irak-kriget, ekonomin, utbildningen och sociala frågor räcker det inte med en "stark övertygelse", skriver tidningen, som antyder att republikanen John McCain skulle bli en bättre president.

Enligt bedömare har Kinas ledare traditionellt föredragit republikanska presidenter, bland annat för att de inte fokuserar lika mycket på mänskliga rättigheter.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=794199

Yeah right. Dock måhända att Republikanerna inte kritiserar just Kina lika hårt som Demokraterna gör. Nancy Pelosi är en av USA:s främsta Kina-kritiker. Medan Bush däremot inte har några planer på att te x inte åka till OS i höst. Men att Republikanerna inte fokuserar lika mycket på mänskliga rättigheter - pyttsan.

Inga kommentarer: