måndag 19 juli 2010

Hamas inför striktare islamiska lagar

Hamas är en terroristorganisation, men rötterna till terrorismen går att finna i det faktum att organisationen är en islamistisk rörelse som inte bara vänder sig emot Israel och väst utan också sin egen befolkning när dessa rör sig för långt ifrån vad Hamas anser vara legitimt inom rörelsens islamska lagar. Nu har Hamas gjort livet lite mindre uthärdligt för Gazas kvinnor som inte längre tillåts röka vattenpipa på kaféer.

Tidigare har Hamas förbjudit kvinnor från att köra vespor, och utlänningar får inte längre ta med sig alkohol in i Gaza. Par som ses tillsammans på gatan blir ofta stoppade och avkrävda äktenskapsförordningar, och människor har blivit både förhörda och slagna vid misstanke om att haft utomäktenskapligt sex eller varit homosexuella.

Den 43-årige kaféägaren Jamal Abu Qumsan blev av Hamas anklagad för utomäktenskapligt sex efter att denne önskat anordna en hip-hop-konsert, något Hamas motsatte sig. Jamal blev slagen och förhörd i flera dagar.

Gällande den islamiska lagen går Hamas ännu inte att jämställa med talibanerna. Men det är en islamistisk rörelse som arbetar mot, inte för det palestinska folkets frihet. Och vilken som helst arabisk kvinna i Israel känner sig förmodligen mer fri där än under Hamas styre på Gaza-remsan. Något deltagarna på Ship to Gaza-expeditionen dock förmodligen brydde sig föga om i sitt vänsterprassel med de hjärntvättade islamisterna.

Här är ett barnprogram producerat av Hamas - deras variant av sommarlovsmorgon:



Någonstans brister vettet bland dem som anser att folket på Gaza förtrycks av Israel och inte av Hamas.

Källa: Yahoo News

Se även tidigare inlägg:

FNS: Netanyahu om fredsförhandlingar etc 20100711

Inga kommentarer: