lördag 10 juli 2010

Rhode Island har redan "Arizonas" immigrationslag

Obama-administrationen har bestämt sig för att stämma Arizona pg a delstatens nya lag som ger poliser rätt att vid misstanke om något brott avkräva personens immigrationsstatus. Detta menar Obama-administrationen är snudd på rasprofilering och rasism.

I Rhode Island har man dock redan en sådan lag, och har dessutom vunnit i domstolar när lagen ifrågasatts. Något National Review skriver om i följande artikel som beskriver hur RI:s trafikpoliser även vid trafikstopp som rutin kräver förarnas medborgarskapsstatus om det anses finnas behov av att göra det. Polisen i Rhode Island är dessutom mycket positiv till möjligheten.

Nu i februari upprätthöll också the U.S. Court of Appeals for the First Circuit lagen i fallet Estrada v. Rhode Island, där domstolen resonerade som så att “...a police officer does not need independent reasonable suspicion to question an individual about her immigration status…”

Frågan är om Obama-administrationen visste detta när man beslöt sig för att stämma Arizona? Och frågan är om man med en annan stat som redan har liknande lagar därför har någon chans att besegra Arizona i domstol?

Här talar Bill O Reilly om några nya opinionssiffror som likt tidigare visar att en majoritet av amerikaner stöder Arizonas lag:



Källa: National Review

Se även tidigare inlägg:

USA:s regering stämmer Arizona 20100706

Inga kommentarer: