onsdag 4 april 2012

John McCain stöder Palin som Romneys VP

John McCain som 2008 valde Sarah Palin till sin vice-presidentkandidat uttalade sig idag på CBS "This Morning" där han lite skämtsamt sa att han tyckte att Sarah Palin borde bli vice-presidentkandidat igen. “I think it should be Sarah Palin,” varpå han sedan tillade att det fanns ett stort fält att välja bland. Här är intervjun:


Själv tycker jag att McCains förslag är suveränt. Huruvida Palin skulle säga ja till detta är en annan sak - hon verkar inte överdrivet förtjust i Mitt Romney och vice-presidentkandidat har hon dessutom redan varit en gång.

Skulle hon bli erbjuden positionen och säga ja till denna skulle hon dock komplettera alla Romneys svagheter. Hon skulle väcka den entusiasm Romney inte väcker bland såväl te-party-konservativa som evangelikala republikaner - vilket skulle få den första gruppen att kunna engagera sig trots sin bristande tilltro till Romneys konservatism och den sista gruppen att ha överseende med hans mormonism.

Sarah Palin var oslipad 2008 - det är hon inte längre och egentligen alla hennes nutida framträdanden visar på en professionell politiker som är mycket skicklig på att tala, debattera och en person med stor självkontroll. Numera framstår hon också nästan alltid när hon pratar om saker och ting som kunnig - och även om många kommer att försöka "sätta dit" henne, så kommer hon inte göra samma misstag som 2008. I många avseenden är hon bättre på alla dessa saker än alla samtliga republikanska presidentkandidater som ställt upp sedan i höstas. Till skillnad från de potentiella vice-presidentkandidaterna som alla är obeprövade så vet vi egentligen idag vad Sarah Palin går för. Och det är mer än förra gången.

Nå, möjligheten att hon skulle bli tillfrågad och säga ja, är förstås ganska liten. Men en intressant tanke var det onekligen McCain framförde.

Se även tidigare inlägg:
Sarah Palin om kvällens GOP-primärval och annat 20120403

3 kommentarer:

Henrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Henrik sa...

Problemet med att ta Palin är att hon verkligen belyser de problemen Romney har bland republikanerna och löser inga av de andra grundläggande problemen med Romney. Ingen av dom kommer att ha någon som helst erfarenhet av Washington, utrikespolitik eller militären. Vilka är traditionellt starka republikanska områden. Dessutom så är hon ingen favorit bland independents.

Jag skulle i så fall föredra Condoleezza Rice. Hon kan löser många av de problemen Romney har och hon är dessutom uppväxt i södern. Hon, liksom Cheney har dessutom förmodligen ingen politisk agenda efteråt (dvs ambitioner att bli president). Det medför att Rand Paul, Marc Rubio mfl inte behöver oroa sig för henne nästa gång republikanerna har primärval. Hon löser dock inte Romneys problem med de mest konservativa, det problemet löser dock Obama genom att vara sig själv...

Ronie Berggren sa...

Condi skulle jag för egen del se som presidentkandidat - det lär dock inte ske (inom någon överskådlig framtid) och inte en vp-kandidatur med henne heller. Men hon hade givetvis varit alldeles utmärkt.

Redan 2005 har jag för mig att röster höjdes som manade henne att kandidera 2008.