onsdag 4 april 2012

Romney vinner i Wisconsin, Maryland och D.C

Mitt Romney vann igår alla tre primärval i såväl Wisconsin, Maryland som Washington DC. Här är resultaten:

Wisconsin:

1. Mitt Romney - 42,5%
2. Rick Santorum - 37,7%
3. Ron Paul - 11,7%
4. Newt Gingrich - 6,1%

Maryland:

1. Mitt Romney - 49,1%
2. Rick Santorum - 28,9%
3. Newt Gingrich - 10,9%
4. Ron Paul - 9,5%

Washington D.C:

1. Mitt Romney - 70,2%
2. Ron Paul - 12%
3. Newt Gingrich - 10,7%
4. Jon Huntsman - 7%

--------------------

Mitt Romney blev således gårdagens riktigt stora segrare. Det blev dock hyfsat jämnt i Wisconsin där Santorum också ansåg ha haft sin bästa chans att åtminstone tillfälligtvis hejda Romneys framfart. Så blev inte fallet - och Romney framstår nu som den helt klart tydliga segraren. Här är dennes segertal från Milwaukee, Wisconsin - ett tal där Romney helt blickar framåt med sikte på att ta sig an president Obama i höst:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyHär skriver DN och SVD om valnatten.

Se även tidigare inlägg:

Sarah Palin om kvällens GOP-primärval och annat 20120403

----------------------

Rick Santorum vinner Louisiana 20120325

2 kommentarer:

Anonym sa...

Romneys framgång är Obamas. Romney är en rich dude
som tycker att han har rätt att bli president. Han är inte ödmjuk och han saknar integritet. Liksom Kerry som var presidentkandidat för några år sedan har ingen aning om många amrikaners verklighet. Han är medlem av gänget med 1000 dollar kostymer och 400 dollar hårklippning. Romney är inte ett riktigt alternativ till Obama. Han väcker ingen entusiasm hos väljarkåren. Han är Obama light. Skulle gissa att väljardeltagandet i årets presidentval kommer att bli rekordlågt

Ronie Berggren sa...

Jag anser inte att Romney inte är ödmjuk, inte heller att han saknar integritet eller att han anser sig "ha rätt" att bli president.

Däremot saknar han den i amerikansk politik ovärderliga förmågan att koppla med vanligt folk (precis som John Kerry).

2004 när Bush kunde såväl koppla med folk som vara kvick i debatter framstod Kerry ofta stel i båda sammanhangen. Den tendensen kan Romney också ha. Och jag för egen del hade föredragit någon annan än Romney. Hans bristande folklighet skulle han dock kunna kompensera med rätt vice-presidentkandidat.

Med det sagt har republikanerna tyvärr inte haft några stjärnskott till kandidater denna valperiod. Ingen som tillnärmelsevis kommer i närheten av George W. Bush eller Ronald Reagan.

Romneys sakpolitik är dock i många avseenden bra, inte minst ekonomiskt. Och utrikespolitiskt är- och har han alltid varit den republikanska kandidat med bäst åsikter. Och förhoppningsvis blir valet hösten 2012 ett val om just ekonomiska principer och ekonomisk expertis. Det ger Romney en chans att faktiskt besegra Obama.