fredag 4 april 2014

GM:s CEO i Kongressförhör om bilfelen

GM:s CEO Mary Barra - som tillträdde så sent som i slutet förra året - var nyligen i Kongressförhör över General Motors icke-fungerande bilar man inte tog itu med vilket ledde till åtminstone 13 dödsfall. Felen uppstod innan Barra tillträtt, men hon ställs likväl till ansvar. Här ett inslag från NBC:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Och här ett annat inslag:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Här också Fox News:



Michael Moore har även lagt sig i debatten och skrev:

”Jag är emot dödsstraff, men för varje regel finns det oftast ett undantag, och i det här fallet hoppas jag att de kriminella på General Motors grips och tvingas betala för sina uppsåtliga beslut att ta människoliv för att spara 10 usla dollar”.

”I 13 års tid visste cheferna på GM att deras bilar hade ett defekt tändlåst som kunde döda människor. Men de gjorde en kostnadsanalys och kom fram till att det skulle bli billigare att ersätta de avlidnas familjer än att installera en del för 10 dollar styck.”


Han är dock nöjd med att GM:s nya kvinnliga VD Mary Barra faktiskt gått ut med sanningen:

”Min gissning är att det har att göra med att en mamma nu styr General Motors. För ett antal månader sedan blev Marry Barra, tidigare bosatt i Flint, dotter till en fackansluten GM-arbetare, dess vd. Och det tycks inte som att hon är en av de ”good ol' boys”. Hon klev fram och avslöjade sanningen.”


Inga kommentarer: