torsdag 12 april 2012

Allen West om om de kommunistiska demokraterna

På ett town-hall-möte i Jensen Beach hemma i sitt kongressdistrikt i Florida, fick den republikanske kongressmannen Allen West frågan om hur många demokrater som var “card-carrying Marxist socialists” och svarade då med en uppskattande siffra:

“That’s a fair question. I believe there’s about 78 to 81 members of the Democratic Party that are members of the Communist Party,”


En talesman för West förklarade senare att kongressmannen stod fast vid sitt uttalande men att han syftade på demokraternas medlemmar i the Progressive Caucus.

Här är uttalandet:



Det fanns förstås en tid i USA:s när en (för att vara i USA) hyfsat stor del av befolkningen faktiskt drogs till de marxistiska teorierna på allvar. Så är idag knappast längre fallet - och även om de liberala/progressiva i många avseenden använder samma slags propagandametoder som "kommunisterna" - och även om den liberala progressivismen nästan är lika dum - så är de rent ideologiskt inte kommunister. Något konservativa som kritiserar liberalismen gör gott i att försöka komma ihåg. Något det gamla gardet konservativa med William Buckley i spetsen väl förstod, vilket Allen West dock inte tycks göra.

Källa: Los Angeles Times

Se även tidigare inlägg:

CPAC 2012 - del 12: Allen West 20120211

Inga kommentarer: