söndag 4 november 2012

Oavgjort i Michigan

Foster McCollum White Baydoun (FMW)B, - en opinionsundersökningsfirma baserad i Michigan, har gjort en ny undersökning som visar att det även där står helt oavgjort mellan president Obama, som får 46.24% mot Romneys 46.86%.

Ett resultat som är mycket upplyftande för Mitt Romney. Den övergripande kampanjanalysen är att Romney i princip måste vinna Ohio för att vinna presidentskapet. Den kalkylen utgår dock från att Obama håller historiskt demokratiska delstater som Michigan och Pennsylvania. Skulle Obama förlora någon av dessa blir utgångspunkten en helt annan. Hittills har mycket tytt på att Romney visserligen kommit ikapp, men inte så när att man på allvar skulle kunna anse Obama vara hotad i dessa delstater. Åtminstone inte förrän fram till för bara några dagar sedan, och denna siffra borde vara mycket oroväckande för Obama-kampanjen.

Romney-teamet räknade för några dagar sedan själva ut Michigan som möjlig att vinna, och Romney förlade istället sitt kampanjbesök till en mindre trolig swing-stat till Pennsylvania, där han kommer att uppträda idag. Med denna siffra borde emellertid kanske också satsa på ett snabbesök även i Michigan, av Paul Ryan om inte annat.

Källa: Fox News

Se även tidigare inlägg:

Oavgjort i New Hampshire 20121104

Inga kommentarer: