onsdag 28 november 2012

Svenska jihadister i Syrien

Ett relativt stort antal svenska jihadister har åkt till Syrien för att delta i heligt krig mot Al-Assad-regimen. SÄPO kan inte stoppa dessa från att lämna Sverige, men har inlett en kampanj för att avskräcka individer från att åka dit. Något SVD skriver här om.

Här har ett antal svenskar, som förmodas befinna sig i Syrien, också gjort följande video där de manar svenska muslimer att ansluta sig, och göra jihad i Syrien. Ta en titt:Detta är givetvis otroligt oroväckande. Inte i första hand för de frivilliga jihadisternas säkerhet - utan för att ageranden som dessa riskerar att få Sverige stämplat som ett terrornäste.

Detta måste tas på största allvar av svensk säkerhetstjänst. Och det är också av stor vikt att dessa saker förs upp högre på dagordningen i den allmänna svenska debatten.

Om en vecka kommer Amerikanska nyhetsanalysers nästa podcast där jag kommer att diskutera såväl islamofobi som militant islam, och försöka höja debatten om denna fråga ett snäpp högre. Håll utkik. Ämnet är helt uppenbart av yttersta vikt.

Källor: SVD, SVD

Se även tidigare inlägg:

Lars Vilks på amerikansk islamkritisk konferens 20120807

Inga kommentarer: