lördag 22 december 2012

Chelsea Clinton och Rick Warren om gay-äktenskap

Frågan om gay-äktenskap har nu blivit toppaktuell i USA - nyligen förklarade ingen mindre än republikanernas katolske, konservative ex-presidentkandidat Newt Gingrich att han anser att republikanerna bör börja acceptera samkönade äktenskap (även om han på ett personligt plan motsätter sig saken), och i vår kommer även Högsta Domstolen ta sig an ämnet. Här samtalar Bill och Hillary Clintons dotter Chelsea Clinton med den evangelikale pastorn Rick Warren om samkönade äktenskap, och hans bästsäljande bok Purpose Driven Life:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Rick Warren är en intressant röst i den evangelikala miljö som i politiska avseenden börjar bli en alltmer marginaliserad faktor. Den kristna högerns dagar är inte över, men kommer i framtiden enligt mig förmodligen att drivas mer från katolskt än evangelikalt håll. Av de politiskt inflytelserika evangelikala finns dock Rick Warren fortfarande kvar.

Frågan om gay-äktenskap är också en fråga den konservativa rörelsen ännu inte riktigt löst, och hur man bäst förenar religiösa doktriner med pluralism och sexuell tolerans utan att anamma liberalismens syn på saken. Den debatten kommer dock att fortgå.

Och här samtalar de också om hans uppdatering av sin bästsäljande bok:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Se även tidigare inlägg:

ABC TW: Budgetstupet, gay-äktenskap och annat 20121209

Gay-äktenskap blir HD-fråga 20121207

1 kommentar:

Anonym sa...

thanks for share.