fredag 13 februari 2015

Scott Walker duckar London-fråga om evolution

Tre republikaner, alla potentiella presidentkandidater, har de senaste veckorna besökt London för att stärka sin utrikespolitiska profil, men alla istället hamnat i retoriska trubbel.

Den förste, Bobby Jindal, pratade om sharia-zoner i brittiska städer (vilket inte blev någon total katastrof eftersom han -inte- gick på samma linje som den Fox-reporter som hävdade - och senare bad om ursäkt för att hävdat - att vissa brittiska städer är helt och hållet shariastyrda).

Den andre, Chris Christe, fick fråga om mässling och lade tonvikten på föräldrars rätt att själva bestämma om deras barn borde vaccineras eller ej (gångbart i delar av USA:s politiska miljö - men inte i Storbritannien).

Och nu senast Scott Walker, som på en fråga om han trodde på evolutionsteorin förklarade att han inte vill ge något svar (en fråga många kristna amerikanska politiker som av olika skäl -inte- tror på evolutionsteorin åtminstone brukar ge halvtydliga svar på men sällan undvika helt). Här den frågan:Här också ett längre inslag om saken på NBC:s Morning Joe:Här ett inslag om saken på Fox News:Källa: Yahoo News

Se även tidigare inlägg:

Podd 68: Presidentvalet 2016 - Del 4: Den Republikanska Januari-Cirkusen 20150211

Inga kommentarer: