söndag 9 oktober 2011

Herman Cain säkerhets- och utrikespolitik

Herman Cain talar här med K.T. McFarland på Fox News om sin syn på säkerhets- och utrikespolitik. Mitt Romney klargjorde sina utrikespolitiska ståndpunkter i ett tal i fredags. Nu gör Herman Cain samma sak.



Såväl Herman Cain som Mitt Romney har en tydlig, specifik syn på amerikansk utrikespolitik grundat i förståelse för, om inte annat sin egen, syn på den amerikanska identiteten. Det är precis detta Obama under sina år som president helt saknat. Det återstår nu att se vilken syn Perry har - till Perrys nackdel så talar det mesta dock för att han pga sin te-party-konstitutionalism är mer isolationistisk än Cain och Romney.

I övrigt framstår Herman Cain som en alltmer tilltalande kandidat. Kring 2009 frågades det i olika sammanhang var republikanerna skulle hitta "sin Obama" - dvs en tilltalande svart kandidat (inte en förvirrad amerikansk liberal). Herman Cain anser jag fyller de flesta kriterier republikanerna bör kunna ställa på en sådan. Han är folklig, och har onekligen sin grund i den historiskt svarta miljön i södern, han är talför, smart och sysslar likväl med ett vanligt vardagsjobb som faktiskt framstår ännu mer vardagligt än Obamas "community organizer"-meriter - Cain gör pizzor. Något till och med jag som svensk förstår vad det innebär.

Se även tidigare inlägg:

Romneys vision om ett nytt amerikanskt århundrade 20111008

-------------

Herman Cain på delad 1:a plats med Romney 20111005

Inga kommentarer: