onsdag 5 oktober 2011

Herman Cain på delad 1:a plats med Romney

En ny opinionsundersökning av CBS News visar att Herman Cain klättat ytterligare i opinionen och ligger nu på delad förstaplats med Mitt Romney - de båda får 17% vardera i stöd i den senaste opinionsundersökningen. Det kan jämföras med en undersökning för 2 veckor sedan när Romney fick 16% och Cain 5%.

För Romneys del är läget således stiltjesamt stabilt, för Cains del ett gigantiskt uppsving medan trenden för Rick Perrys del däremot är den motsatta. Han fick för två veckor sedan 23% men har nu fallit till 12%.

Under Perry följer Newt Gingrich på 8%, Ron Paul på 7%, Michele Bachmann på 4%, Rick Santorum på 3%, och Jon Huntsman på 2%.

Sedan den senaste republikanska presidentdebatten har i princip allt av vikt gått vägen för Herman Cain, men den här senaste siffran är smått otrolig. Jag har hittills inte trott att Herman Cain faktiskt har någon chans att faktiskt vinna nomineringen. Den ståndpunkten ämnar jag nu omvärdera. Rick Perry och Mitt Romney har fortfarande överlägsna ekonomiska möjligheter i jämförelse med Herman Cain (och Romney kommer att fortsätta ha det oavsett allt annat) - men momentum som detta är den ultimata möjligheten för kandidater att dra till sig donatorer. Och lyckas Cain med detta så skulle det verkligen kunna bli riktigt intressant.

Dessa siffror är i övrigt mycket välkomna. Herman Cain är förmodligen den mest naturliga av de republikanska kandidaterna, och den kandidat som i störst utsträckning orädd är sig själv. Det ska därför bli väldigt spännande att följa honom i fortsättningen.

Källa: CBS News

Se även tidigare inlägg:

Herman Cain släpper idag biografisk kampanjbok 20111004

Inga kommentarer: