söndag 9 oktober 2011

Pastor Jeffress förklarar sig igen

När USA:s diverse pastorer börjar uttala sig om politiska kandidater och media nappar på detta lika snabbt, så vet man att de amerikanska valprocesserna kommit igång på allvar. Här förklarar sig sydstats-baptist-pastorn Robert Jeffress än en gång, om sitt kritiska uttalande mot Romneys mormonism. Och återigen säger han samma sak: Romney är en bra person och han skulle föredra Romney framför Barack Obama - men mormonismen som Romney tror på suger fortfarande.

Här är intervjun där pastor Jeffress tydligt och sakligt beskriver varför mormonismen är korkad men evanglikal protestantism ytterst upplyst och allmänt vettigt - samt varför han inte alls är någon Jeremiah Wright. Ta en titt, sådana här slags debatter förekommer helt enkelt inte inom svensk storpolitik :)

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Debatten om såväl kristendomens roll som (Romneys) mormonism är onkeligen en viktig del av debatten i den republikanska politiken. Vad Jeffress missar är dock att en majoritet av USA:s evangelikala inte behöver höra att "mormonismen är en kult" - det räcker med att en kandidat som George W. Bush, Mike Huckabee eller Rick Perry träder fram, så väljer de evangelikala väljarna denne utan att behöva veta hur dålig någon annan icke-evangelikal kandidat är.

Ifråga om pastor Jeffress så talade även den konservative katolske författaren William J. Bennett (vars utmärkta bok "Why we fight" jag läste typ 2003) på Values Voters Summit och sa så här:



Se även tidigare inlägg:

Values Voters Summit 2011 - del 1 20111008

Pro-Perry-pastor kritiserar Romneys mormonism 20111008

--------------

Den republikanska Jesus-generationen gör politisk entré 20110807

Inga kommentarer: