fredag 4 oktober 2013

Svenska medier försöker rapportera balanserat om regeringsstoppet

Svensk media har givetvis rapporterat löpande om det amerikanska regeringsstoppet i USA - och på många håll har man också försökt göra detta balanserat, utan den sedvanliga demokratiska propaganda-importen.

Ett exempel från DN, där Sanna Torén Björling och Jon Andersson idag skriver:

...medan effekterna av budgetstoppet blir allt större och lånetaket närmar sig, ser fler och fler sig om efter en lösning. Samtidigt som sonderingarna pågår vaktar Demokrater och Republikaner på varandra och letar efter tecken på att den andre ger sig. Likt ett chicken race.


En väldigt bra och neutral beskrivning som givetvis förtjänar beröm, då en tydlig förbättring faktiskt syns. Med det sagt behöver man givetvis inte alltid anse att båda sidors argument alltid är lika legitima. Jag är pro-republikan men anser inte att te-party-falangen i detta avseende gör rätt. ObamaCare kan och borde bemötas utan att sätta den federala regeringen i stillestånd. Men med tanke på DN:s och andra svenska mediers extremt långa tradition av oförståelse för republikansk politik och den amerikanska konservatismen är DN-skribenternas rapportering i denna artikel likväl värd all heder och ett bra och viktigt första steg.

Så, tummen upp för en gångs skull =)

Se även tidigare inlägg:

John Boehner om regeringsstoppet 20131003

Inga kommentarer: