torsdag 20 februari 2014

House of Cards omtalas överallt

Netflix gjorde onekligen en succé med sin politiska serie "House of Cards", dels pg a det nytänkande upplägget att släppa alla avsnitt på en och samma gång över hela världen, i HD-kvalité och med text för på respektive lands modersmål. Därtill ges (eller gavs i alla fall) de användare som vill en gratis månads tittande, vilket därtill innebar att man kunde se säsongen helt gratis om man så ville. Netflix lyckades göra något som filmindustrin länge drömt om; skapa något som plötsligt fick fildelning och online-streaming att framstå väldigt föråldrat.

OBS: Viss spoilervarning:

Men "House of Cards" har främst slagit pg a seriens kvalité där Kevin Spacey inlevelsefullt gestaltar den hårdförde politikern Frank Underwood. Jag har fortfarande inte sett klart säsong 2 - men det jag hittills sett har varit suveränt och serien omtalas i princip överallt; svenska tidningar har skrivit massvis om den, i USA skrivs saker hela tiden - men även i Kina är serien väldigt populär - inte minst bland kommunistiska partitoppar (något denna artikel i Washington Post beskriver).

"House of Cards" har också börjat refereras i den politiska debatten i USA - här en artikel i The Federalist om hur serien visar hur avancerat "kriget mot kvinnorna" faktiskt är.

Kevin Spacey intervjuades i söndags på ABC This Week, och här är en intervju av David Letterman med skådespelerskan Kate Mara:Och här har Fox News också ett inslag om vin från New York-distriktet Long Island, något som av en karaktär i House of Cards beskrivs som "piss" - vilket gjort en kongressman väldigt upprörd, men uppmärksamheten har likväl gett Long Islands vin en stor portion gratisreklam:UPPDATERING:

Här har Politico också en artikel om de lömska karaktärerna i House of Cards version av Washington D.C.

UPPDATERING:

Och här intervjuas Kevin Spacey också av Jon Stewart på The Dialy Show:Se även tidigare inlägg:

Hannity-cameo i "House of Cards" 20140218

Inga kommentarer: