torsdag 27 februari 2014

Röster höjs för ny Romney-kandidatur

Alltmer framstår Hillary Clinton inte bara som Demokraternas självklara presidentkandidat 2016 - utan också som en person republikanerna helt enkelt inte kommer att kunna stoppa i ett presidentval, inte minst på grund av att GOP saknar egna tydliga, kraftfulla och trovärdiga alternativ.

Röster har nu därför återigen börjat höjas för att Mitt Romney ska försöka en gång till. Netflix-dokumentären Mitt (som vi här gjort en podcast om) - lyckades åstadkomma det som Romney själv alltid haft svårt för; visa sina personliga sidor och koppla till vanliga människor.

En nylig Gallup-undersökning visar att 47% av amerikanerna har en positiv syn på Romney, vilket bara är ett fall på 3% sedan valkampanjen när 50% betraktade honom positivt (en siffra som går att jämföra med John Kerry, som 2005 ett år efter hans egen misslyckade presidentkampanj, betraktades positivt av 42% av allmänheten).

Romneys rådgivare Ron Kaufman sa nyligen till Boston Globe:

“Once a month, someone would email or call and say he should run again. Now I get it every day — from the grassroots, and from donors. I get it every day.”


Det ter sig inte troligt alls att Romney skulle ställa upp en gång till, men faktum är förmodligen att han -nu- (efter två misslyckade presidentkampanjer bakom sig) äntligen byggt upp det kändisskap och det förtroende som behövs för att faktiskt kunna vinna.

Källa: Wallstcheatsheet

Se även tidigare inlägg:

Ann Romney om Netflix-dokumentären 20140201

Inga kommentarer: