torsdag 5 februari 2015

Chris Christies och Rand Pauls vaccinations-trubbel

Mässling-spridningen är toppnyheter i USA - med allt större krav på att barn faktiskt blir vaccinerade. Därför har uttalanden från två troliga republikanska presidentkandidater orsakat dem problem, dels senator Rand Paul som i en intervju med CNBC sa så här:

“I’ve heard of many tragic cases of walking, talking normal children who wound up with profound mental disorders after vaccines,”


Här klippet, i en intervju som kommit efter att han i en intervju på Fox sagt att vaccinering bör vara frivillig:En annan som hamnat i blåsväder är New Jerseys republikanske guvernör Chris Christie, som under sitt besök i Storbritannien sa att man måste hitta en balans ifråga om vaccinering och föräldrars rätt att bestämma om deras barn ska vaccineras eller ej.

Uttalandena väckte givetvis vibbar från presidentvalet 2012 när Michele Bachmann pratade om att HPV-vaccinering skulle ge mentala problem

Och Pauls och Christies uttalanden gav andra potentiella republikanska primärvalskandidater möjlighet att visa att de minsann var bättre. Här ett sådant exempel, när saken kommenteras av Bobby Jindal på Fox News:Och här en artikel i Washington Post av Michael Gerson - som var ytterst engagerad i hälsofrågor under George W. Bushs presidentadministration.

Och här ett annat inslag på Fox News om den politiska debatt som blossat upp, som vare sig Christie eller Paul lär ha önskat sig, som på ett ganska bra sätt förklarar alla parters situation i den här debatten:Källor: Washington Post, ABC, Fox News

Se även tidigare inlägg:

ABC TW: Scott Walker, Super Bowl, Mässling-utbrottet 20150201

Mässling sprids i USA 20150201

Inga kommentarer: