fredag 2 december 2011

Ginger White vs Herman Cain

Ginger White, den senaste kvinna att gå ut med anklagelser mot Herman Cain och den kvinna som förklarat att hon haft ett 13 års förhållande med Cain - intervjuas här av Lawrence O Donnell på MSNBC:s show "Last Word" där hon betygar att hennes berättelse är sann trots Herman Cains nekanden. Hon förklarar dock att Cain faktiskt försökte hjälpa henne med olika saker och att deras sexuella relation upphört sedan några år tillbaka men att de faktiskt haft en sådan. Hon säger också att hon är förvånad om Cains hustru Gloria faktiskt inte på något sätt känt till sin makes förehavanden.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Sanningshalten i dessa anklagelser är förstås omöjlig att bedöma. Två helt skilda bilder framstår: en där Herman Cain förklarar att han har ett 43 års lyckligt äktenskap utan några större fläckar eller missöden (en bild hans hustru Gloria i sin intervju också bekräftade) - och en annan bild där en rad kvinnor av nära eller perifer bekantskap gett ingående beskrivningar av hur Cain haft eller försökt inleda sexuella relationer med dem. Kvinnorna ger också ungefär samma slags bild av Cain: social och inbjudande och den som tog initiativen. I beskrivningarna framkommer också att Cain var en trevlig person, ingen farlig eller påtvingande sådan - och när kvinnorna inte ville gå vidare hände heller inget. En rätt schysst typ helt enkelt - hans enda problem var förmodligen att han var gift, och att han inte räknade med att en presidentvalskampanj skulle granska alla detaljer av hans liv i sömmarna.

Vilken bild som är sann eller ej kommer det förmodligen att fortsätta grävas i. Men svaret lär inte komma förrän Cains kampanj är över.


Se även tidigare inlägg:

Ny kvinna beskriver affär med Herman Cain 20111129

Inga kommentarer: