fredag 9 december 2011

Obama om GOP-kritiken: "Fråga Bin Ladin"

På the Republican Jewish Coalitions konferens i onsdags så var Mitt Romney, Rick Santorum, Newt Gingrich, Michele Bachmann och de andra trots sin egen internparti-politiska konkurrens till trots, överens om att president Obama var mjuk och mötte USA:S fiender med eftergiftspolitik. På detta gav Obama respons på en presskonferens och sa då att de skulle fråga Usama Bin Ladin eller någon annan av de över 30 döda Al Qaida-terrorister om han varit mjuk mot dessa. Ed Schultz rapporterar här om saken på MSNBC:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Ingen republikan skulle förstås förneka att Obama behandlade Bin Ladin tillbörligt. Däremot är de flesta republikaner överens om att Obama hanterade Iran helt fel från första början när han naivt ansåg att man borde räcka ut en diplomatisk hand till regimen - vilket innebar att han för att kunna göra det körde över Irans gröna revolution 2009 - som till skillnad från vad den arabiska våren visat upp - var en verklig revolution där man faktiskt vände sig -mot- de religiöst totalitära krafterna.

Obama har också pressat Israel att driva en eftergiftspolitik såväl israelerna själva som många republikaner (och demokratiska judar) ansett vara naiv och direkt farlig för Israel. Så Bin Ladins död till trots så lär Obama inte komma undan diskussionen så enkelt. Däremot var det ett hårt uttalande som DNC säkert kan klämma in i en lämplig återvals-ad framöver.

Se även tidigare inlägg:

Republican Jewish Coalition Forum 20111207

Inga kommentarer: