onsdag 9 maj 2012

Obamas stöd för gay-äktenskap väcker stor uppmärksamhet

Obamas uttalande till förmån för samkönade äktenskap har snabbt fått stora rubriker och toppar de amerikanska nyhetssajterna. Här rapporterar MSNBC om saken:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Här har Fox News också ett inslag om saken där frågan ställs huruvida detta kommer att bli en viktig sak inför höstens presidentval:



Många kändisar har länge väntat på detta stöd från Obamas håll. Här rapporterar CNN om några av dessas reaktion på saken:



Mitt Romney har dock också gett sin respons och betonar sin syn att äktenskapet är något förbehållet en man och en kvinna:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Oavsett om Obama eller Romney kommer att vinna mest på detta tydliga stöd från president Obama så har dörrarna öppnats för ett nytt kulturkrig i amerikansk politik. Och sett i historiens ljus så finns det få saker som kan provocera fram en konservativ gräsrotsrörelse mer än när presidenter agerar ungefär på motsatt sätt som de själva tycker. Så blev fallet ifråga om såväl stimulanspaketet och ObamaCare - som båda bidrog till te-party-rörelsens skapelse. Huruvida detta utspel väcker liv i en någorlunda slumrande kristen höger - eller ett velande katolskt väljarblock - återstår att se. Helt klart kommer höstens val att bli ett spännande sådant.

Se även tidigare inlägg:

Obama ger sitt stöd till gay-äktenskap 20120509

Inga kommentarer: