fredag 28 november 2014

Fergusons goda krafter visar sig

Thanksgiving blev i Fergusan en dag när de goda krafterna visade sig i Ferguson. Med resturangägare som bjöd alla de som under upploppen fått sina saker förstörda fick gratis middag, och andra målade motiv för försoning på murar. Inslag nedan visar på de positiva krafterna, men först här ett inslag från Fox News om förödelsen:Här rapporterar CBS om de positiva krafter som sedan tog över när protesterna lagt sig:Och här har ABC ett inslag om en kvinna vars bageri förstördes i upploppen som nu fått både insamlade pengar som praktiskt hjälp:


More ABC US news | ABC World News

Här också ett inslag på Fox News om hur Ferguson kan börja upprättas:Vad Ferguson visat är två saker: USA behöver arbeta mer aktivt för en bättre och mer sansad polis. Det råder förstås fortfarande ingen republikansk rastisisk konspiration, så som vänsterförfattare uppväxta på 1960-talet gärna hävdar. Inte heller styrs amerikansk polis av maffian eller är på något högre plan korrupt. Däremot har exempel på exempel visat att det finns korrupta poliser som missbrukar sin makt, och därtill också en tendens bland många poliser att gå hårdare fram mot svarta. Det sistnämnda måste inte alltid bero på rasism - men det är ett problem det är hög tid att ta itu med.

Det andra som måste förstås är att vänsteraktivisterna som gör upplopp och sätter byggnader i brand inte är svaret på någonting alls. Lösningen ligger i en mer effektiviserad och sansad polis, och en övergripande reform av USA:s rättssystem - en process som faktiskt pågår för fullt, men ett arbete - precis som alla andra stora reformarbeten som kräver politiskt kapital - är en extremt långsam process i USA.

Källa: CBS News

Se även tidigare inlägg:

Demonstrationer och Diskussioner om Ferguson 20141126

Inga kommentarer: