måndag 24 november 2014

Polis skjuter 12-årig pojke i Cleveland

En tolvårig pojke som lekte med en soft air-gun pistol i Cleveland efter att polis meddelats om att en pojke viftade med en pistol sköts till döds. Den som ringde in sa dock att han inte kunde avgöra om det var en riktig eller en låtsaspistol eller ej. När polisen kom dit hade de inte meddelats om att det kunde ha rört sig om en låtsas-pistol, de bad de pojken hålla upp händerna, som då lyfte pistolen varpå polisen sköt två kulor. Pistolen visade sig vara en soft air-gun-pistol.

Här har NBC SOS-samtalet:Och här ett inslag om saken på WEWS News Channel 5:Att leka med leksakspistoler på offentliga platser i ett land som USA kan inte vara särskilt vettigt. Inte heller polisens överdrivna agerande eller problemen med kommunikationen. Händelsen ger givetvis bränsle till elden av de polisförakt som för närvande finns bland stora grupper i USA och som för närvarande mest tar sig uttryck i Ferguson, Missouri.

UPPDATERING: Polisen i Cleveland har släppt en video över skjutningen. Här ett 1-minut-sammandrag av videon:Och här ett längre inslag med kommentarer:UPPDATERING: Här rapporterar CNN om den enorma bristen i kommunikationen: Poliserna fick inte veta att personen ifråga bara var en pojke, eller att det förmodligen rörde sig om en leksakspistol. När poliserna själva ringde in efter att de skjutit pojken sa de att de skjutit någon som de antog var i 20-årsåldern.Källor: CBS, CNN, NBC, Washington Post, NBC, Cleveland.com, MSN

Se även tidigare inlägg:

FtN: Grand Juryn och Ferguson, Exekutiv Immigrationsreform 20141123

Inga kommentarer: