onsdag 7 december 2011

David Frum sågar Obamas Teddy-Roosevelt-tal

David Frum, konservativ analytiker och fd talskrivare åt George W. Bush - som jag gillar att hänvisa till helt enkelt därför att han är en av få konservativa som på sina håll också aktas är i Sverige där man överlag drar den felaktiga slutsatsen att konservativa saknar intellektuella tänkare - skriver här en bra sågning av Obamas meningslösa Teddy-Roosevelt-tal i Kansas igår.

Obama beskrev historien på ett mycket partiskt sätt - och presenterade ett föreställt problem precis på det sätt som han själv ville framställa det, som han sedan -trots detta- likväl hade väldigt dåliga lösningar på: ökade satsningar på utbildning, höjda skatter för de rikaste, mer investeringar i infrastruktur och hårdare regleringar.

Alla Obamas förslag har redan prövats (inte bara i USA utan även i England), förklarar Frum, och problemet sitter inte där (vilket är ironiskt, eftersom Obama i sitt tal hävdade att republikanernas recept redan prövats). Frum sammanfattar sen i slutet av sin artikel Obamas presidentskap med att citera den fd republikanske utrikesministern Henry Kissingers syn på Bill Clintons utrikespolitik, som Kissinger beskrev med orden:

"The explanations were always better than the policies."


Frum skriver sedan:

The same might be said of the economic policies of the Obama administration. Few politicians offer a more acute assessment of America's problems than President Obama. But when it comes to creating an effective alternative — the country is left waiting.


En bra analys av ett dåligt tal som även jag ansåg var ett av Obamas sämre sådana. Det är dock inte första gången Obama levererat sådana slags tal, gårdagens var bara en dålig favorit i repris.

Källa: The Week

Se även tidigare inlägg:

Obama talar om ekonomi i Teddy Roosevelts anda 20111207

Inga kommentarer: