onsdag 2 maj 2012

Obama: samtalet med Bush efter Bin Ladins död var viktigt

För ett år sedan dödades Al Qaidas ledare Usama Bin Ladin. MSNBC intervjuar här president Obama om vilken känsla han fick när han såg bilderna av kroppen på den dödade terrorledaren. Obama berättar och förklarar också vikten av att ringa sin företrädare George W. Bush - och att det trots de interna politiska fajterna finns en amerikansk kontinuitet i vilka man är, vad man strävar efter och vilka värderingar man har - och mycket som påbörjades av Bush har fortsatt i hans egen administration för att uppnå rättvisa ifråga om Bin Ladins död. Så bör också ett amerikanskt styre fungera, förklarar Obama. Här är inslaget:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Tyvärr har president Obama politiserat Bin Ladins död, och då inte främst genom att lägga vikt vid att det var han som gav ordern om att döda Bin Ladin - något han helt klart förtjänar cred för och kommer att vara en av de viktigaste beslut han fattade under sin tid som president - utan pg a hans ifrågasättande av Mitt Romney. Uttalandet om Bush var dock mycket välkommet, och även om Obama med all säkerhet kommer att fortsätta "kampanja mot Bush" under månaderna som kommer, så finns numera ett band dem emellan som inte fanns för fyra år sedan.

Rob Gees låt i repris än en gång, som på ett bra sätt pålyser kontinuiteten Bush och Obama emellan ifråga om Bin Ladins död:



Samt Citizen Reign för att hedra dem som verkligen i sammanhanget hedras bör - den amerikanska militären:



Se även tidigare inlägg:

Kampanjretorik om Bin Ladins död 20120501

Inga kommentarer: