lördag 20 oktober 2012

Mer om Candy Crowleys felaktiga rättning

Fox News har här ett inslag om Candy Crowleys pinsamma rättning av Mitt Romney på den senaste presidentdebatten. En otrolig tabbe desto mer man gräver i den:Candy Crowleys klavertramp är ett väldigt allvarsamt sådant. Hon gjorde fel, svårare än så är det inte. Och hon bör inte få moderera liknande debatter i framtiden. Bör hon få sparken? Det beror på hur CNN själva vill agera för att rädda det lilla som nu finns kvar av deras rykte. Under det republikanska primärvalet strulade deras programvärd John King också till en debatt. Så i konservativa kretsar står de - genom egen förskyllan - inte längre särskilt högt i akt.

Att Fox News (likt NBC News) inte får hålla i någon av dessa debatter är förståeligt. Men under de 20 primärvalsdebatter som hölls, så var Fox News genomgående den mest professionella kanalen med överlägset bäst moderatorer. Nästan alla andra moderatorer gjorde på något sätt bort sig.

För Romneys del kan dock denna incident, som först framstod som en förlust komma att sluta med en seger. Romney hade i sitt påstående rätt, medan Obama (och Candy Crowley) hade fel. Det hade ingen kommit ihåg om Candy Crowley inte lagt sig i - och nu ges på måndag ett utmärkt tillfälle att komma in på dessa saker, och på felet i sig igen, vilket ger Romney alla fördelar.

Måndagens debatt kommer förövrigt att modereras av Bob Schieffer från CBS. Han är faktiskt -stabilt fortgående- bra, och kommer förmodligen att göra ett bra jobb.

Se även tidigare inlägg:

Obama hos Jon Stewart om attacken i Libyen 20121019

Candy Crowley erkänner att Romneys anklagelse var rätt 20121017

Candy Crowley, semantik och Libyen 20121017

Inga kommentarer: