måndag 15 oktober 2012

Rudy Giuliani kritiserar medias bevakning av Benghazi-attacken

Obama-administrationen står under mycket skarp kritik för responsen på attacken den 11 september mot den amerikanska ambassaden i Benghazi. Många konservativa menar dock att media låter Obama-administrationen komma undan med sina rejäla tabbar. En av kritikerna mot hur media hanterat detta är Rudy Giuliani, som här intervjuas om saken på Fox News:



Jag har följt de flesta "skandalsvängar" inom Obama-administrationen; alltifrån Solyndra, Fast and Furious, och en hel massa andra småskandaler. I många av dessa fall har republikanerna försökt blåsa upp detta till större proportioner än det visade sig vara. Möjligheten finns därför att det kanske är därför media denna gång inte vill blåsa i trumpeten över ett nytt "Obama-gate". Men helt av de miniskandaler som inträffat under Obamas presidentskap är detta förmodligen den allra största. Och det bör inte undvikas att nämnas.

Sen måste också påminnas om mediehyckleriet inte minst här i Sverige: för när Bush var president gjorde man här ungefär motsatsen till vad media gjort med Obamas miniskandaler (som man i USA -inte- blåser upp till det GATE-proportioner republikanerna ibland önskar) - man blåste upp alla tänkbara mini-Bush-skandaler till snarlika GATE-proportioner. Och så fort någon amerikansk tjänsteman gjort något misstag så nämndes det nästan alltid specifikt att det rörde sig om "Bushs tjänsteman" eller att personen på något sätt var kopplad till Bush.

Ett bra exempel på detta är de gånger svensk media behandlade Valerie Plame-affären eller lobbyisten Jack Abramoff, som man mer än gärna (precis som liberala amerikanska organisationer givetvis också gjorde) kopplade denne så nära som möjligt med president Bush, medan man i fallet med Barack Obama och Illinois fd guvernör (som nu sitter i fängelse) Rod Blagojevich - var mer noggrann med att betona att Obama inte var inblandad i dennes skandaler (trots att David Axelrod förde fram såväl Blagojevich som Obama till de politiska höjderna). För mer om detta rekommenderas min mycket långa och tveklöst Sveriges mest djuplodade beskrivning av hela Rod Blagojevichs skandalomsusade karriär och hans fall från skyarna i artikeln: " Berättelsen om Rod Blagojevich" från december förra året. Jag följde noggrant Blagojevichs resa, från hans arrestering i december 2008 till verkställandet av hans fängelsedom i vintras.

Se även tidigare inlägg:

FNS: David Axelrod och Ed Gillespie 20121014

Inga kommentarer: