lördag 13 mars 2010

Blagojevich om Rahm Emanuel, sjukreform etc

Rod Blagojevich må vara en skämtare (en bra sådan, dock). Men han var guvernör över Illinois när Obama och Rahm Emanuel bara var underställda delstatspolitiker, och hade förts till makten av David Axelrod innan denne övergav Blago för Obama. Här kommenterar Rod Blagojevich kongressman Eric Massas påstående om en naken och arg Rahm Emanuel som han mötte i duschen. Blago har tidigare kommenterat Massas uttalande med att det lät precis som den Rahm Emanuel han själv kände. Här intervjuas Blagojevich på Fox News och berättar mer om Rahm Emanuel - och varför han själv samarbetade med denne när han var guvernör. Men han får också tillfälle att kommenterar mer seriösa politiska frågor och talar om sjukvårdsreformen och förklarar vad han själv skulle ha gjort om han var president:



Så här seriöst tror jag aldrig jag hört någon låta Blagojevich tala om politik det senaste ett och ett halvt året. Han är uppenbart duktig på fler saker än att bara skämta. Eftersom han blev vald till guvernör borde det förstås inte vara någon nyhet - men har av naturliga orsaker hamnat i skymundan.

Donald Trump säger sig digga Rod Blagojevich. Jag kan inte säga att jag skulle vilja se Blagojevich som president i Obamas ställe, men tveklöst är han både mer underhållande och mer folklig än Barack Obama. Och hans seriösa utläggning över hur demokraterna borde ha genomfört sin sjukvårdsreform gav honom också ett plus i kanten.

Se även tidigare inlägg:

Jon Stewart om Eric Massa och Glenn Beck 20100313

Blagojevich hos Letterman 20100312

Donald Trump diggar Blagojevich 20100311

Inga kommentarer: