fredag 12 mars 2010

Harry Reids familj i bilolycka

Harry Reids fru, 69-åriga Landra Reid och deras dotter, 49-åriga Lana Barringer, var igår med om en allvarlig bilolycka söder om Washington DC när deras Honda Odyssey i stopptrafik blev påkörda bakifrån av en lastbil - de i sin tur åkte då in i en framförliggande 1997 Jeep Grand Cherokee som åkte ut på den andra körbanan där den i sin tur åkte in i en 2007 Chevrolet Cobalt.

Harry Reids hustru Landra bröt näsan, ryggen och nacken och beskrevs av sjukhuset att vara i ett allvarligt tillstånd. Dottern Lana Barringer, fick bara lättare skador på nacke och ansikte och väntades få lämna sjukhuset inom kort. Landra Reid ansågs av läkare dock inte behöva opereras. De båda togs med ambulans till Inova Fairfax Hospital i Falls Church, Virginia.

När Senatens majoritetsledare Harry Reid fick veta om olyckan begav han sig till sjukhuset, och återvände sedan till Senaten för att fortsätta förhandlingarna om sjukreformen för att sedan återigen återvända till sjukhuset över natten.

President Obama ringde Reid för att höra hur läget var för familjen. Reids två republikanska utmanare inför höstens senatsval önskade också Reid med familj allt gott:

Republikanen Sue Lowden och hennes make Paul sa att de "wish Landra and Lana well after learning that the Reid family members were involved in a car accident this afternoon. We wish them a speedy and full recovery."

Det är inte första gången familjen Reid drabbats av bilolyckor. Landra Reids mor Ruth Gould dödades i en bilolycka i Las Vegas 1975, då också dottern Landra befann sig i bilen och fick föras till sjukhus. Som tur var så överlevde både modern och dottern denna gång.

Källa: Las Vegas Review Journal

Se även tidigare inlägg:

Harry Reid uttalar sig om arbetslösheten 20100305

Inga kommentarer: