torsdag 23 augusti 2012

Abortpolitiken trappas upp inför konventen

Abortpolitiken har återigen hamnat i rampljuset efter debatten om senatskandidat Todd Akins uttalande. Hot Air har grävt fram ett klipp från Obama från 2003, där denne öppet förklarar att han är pro-choice - och indikerar att han också är det ifråga om late-term-abortions:Republikanerna har å sin sida beslutat att på detta konvent inte ha någon traditionell evangelikal pastor att leda bönen för konventet när Romney officiellt nomineras, istället kommer detta att göras av USA:s katolske kardinal Timothy Dolan - som med sitt tydliga katolska pro-life-ställningstagande, blivit en av Obamas främsta kritiker. Dolans talesperson har dock förklarat att kardinalen inte endorsat Romney - och att det hela handlar om en bön, inte ett endorsement.

2008 stödde Obama ett förbud mot late-term-abortions, men klippet med Obama visar enligt kommentaren på Hot Air, att Obama egentligen är pro-choice - vilket innebär att han mycket väl efter valet skulle kunna svänga åt vänster i frågan igen.

Källa: Hot Air

Se även tidigare inlägg:

Todd Akin stannar kvar i senatsvalet trots kritik från egna led 20120822

RNC gör ställningstagande om aborter inför konventet 20120822

1 kommentar:

Bengt sa...

Detta visar återigen hur vinklade vänstermedierna är. Att förespråka abortdebattens ena ytterkantsståndpunkt - att ett människoliv är heligt även om fadern är en brottsling - är en enorm skandal. Att hålla den andra ytterkanstståndpunkten - att det är ok att mosa sönder ett barns hjärna en kvart innan förlossning (partial-birth) är totalt ointressant. Även om det senare är mer kontroversiellt bland Amerikanarna.

Samma sak med Akin, denna senatskandidat i lilliputstaten Missouri får stora rubriker världen över efter ett korkat uttalande medan Obamas egen vices många fler grodor tystas ned och försvaras.

Eller vänsterns darling, brittiska mp Galloway, som i dagarna tyckte att våldtäkt mot en sovande kvinna inte är att klassa som legitim våldtäkt. Jaså, du missade mediastormen om det också? :-)

Skall man sprida misogyna dumheter - se till att ha rätt partibok.