fredag 17 augusti 2012

Vita Huset verkar ha bett Hillary Clinton bli VP

NBC News Kudlow Report har här ett inslag med Edward Klein där denne förklarar att det alla spekulerat om - nämligen huruvida det inte hade varit bättre för Obama att kicka Biden och tillsätta Hillary Clinton som VP istället - är något även Vita Huset övervägt. Och man sände även ut en förfrågan till Hillary Clinton om detta var någon hon önskade. Hennes make Bill Clinton manade henne att säga ja - men hon sa till slut nej, dels pg a att hon blivit utbränd av jobbet som utrikesminister, och dels pg a att om hon ämnar kandidera 2016 - så vill hon inte dras med Obamas bagage. Här är NBC News inslag:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyHuruvida detta verkligen är sant lär vi får vänta några år innan vi med säkerhet vet. Men med tanke på Bidens inkompetens och respekten som trots allt finns för Hillary Clinton - ter det sig ganska troligt.

Se även tidigare inlägg:

Diskussionen om Bidens rasist-anspelning fortgår 20120815

Sarah Palin kritiserar Joe Biden 20120815

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hillary Clinton är hatad av så många, även på demokraternas sida. Till och med sådana som stödde Bill har svårt för henne. Jag har därför svårt att se henne som något annat än ett politiskt sänke, men det är svårbedömt.

Och jag är inte imponerad av hennes insats som utrikesminister.

Ronie Berggren sa...Jag är för egen del givetvis heller inte överdrivet imponerad över hennes utrikesministerinsatser - Condoleezza Rice var betydligt bättre.

Men Hillary Clinton är bättre än Joe Biden - och många demokratiska kärnväljare gillar henne helt uppenbart. Och hon hade med stor sannolikhet stärkt Obama betydligt mer än Biden nu gör.

Bengt sa...

Hade liknande scenario inträffat 2004, att rykten gör gällande att Bush funderar på att byta ut Cheney mot Rice i desperat rädsla över att förlora valet - då hade medierna vänt på varje sten i hela Nordamerika för att få fram sanningen om planer och hemliga möten. Nu rapporteras det hela med en axelryckning och plikttroget noterande.

Att Biden eventuellt dödat entusiasmen och riskerar att stöta bort en av Obamas absolut största och trognaste väljargrupper och att Obama tvingas be om hjälp från den kvinnan han smutskastade och kampanjade emot 2008 OCH hon kastar honom under bussen OCH det hela läcker ut! Desperation, illojalitet och allmänt hemlighetsmakeri.

Det är en ENORM story. Eller hade varit, om inte journalistkåren varit en inofficiall del av obamakampanjen.

Dessutom, Varför är det inte en skandal i sig att USA har en utrikesminister som är "utbränd"? Är det inte typ viktigt att personen på den posten är fullt tillräknelig...?

Ronie Berggren sa...

Bra frågeställning.

Gustav Lundblad sa...

Anonym: Har svårt att se henne som politiskt sänke. Har du sett hennes ratings i opinionsundersökningar? De är väsentligt högre än exempelvis Obamas.