lördag 18 augusti 2012

Ryan om sin vädjan om stimulanspengar

Paul Ryan har kommit att kritiseras för att å ena sidan kritisera och rösta mot Obamas stimulanspaket, samtidigt som han/hans stab bad om stimulanspengar till projekt i sitt eget valdistrikt. Här rapporterar NBC News om saken:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyOavsett frågan om denna förfrågan främst styrdes från Ryans stab eller honom personligen så bör Ryan inta samma konsekventa apporoach som Ron Paul gjorde i primärvalet ifråga om öronmärkta pengar: han motsätter sig systemet, men så länge det existerar tänker han inte undvika att stå utanför.

Någon annan inställning kan förstås undantagsvis tas - vilket somliga republikanska guvernörer också gjort. Men överlag bör man förstås kunna förvänta sig det lika lite som man skulle kunna förvänta sig att en te-party-aktivist med låg inkomst som av ideologiska skäl motsätter sig stimulanspaket och utbyggt välfärdssystem, personligen ska tacka nej till en matkupong om denna erbjuds honom och han är i behov av denna. Eller en (av de otaliga) demokrater som motsätter sig skattesänkningar för de rikaste, men likväl inte tackar nej när de själva gynnas av dessa (och jo; det finns demokrater som tackar nej, på samma sätt som det finns republikaner som tackar nej till stimulanspengar - men dessa utgör inte i något läger någon majoritet).

Se även tidigare inlägg:

Paul Ryan kampanjar på Walsh University 20120817

---------------

Podd 10: VP-kandidat Paul Ryan 20120814

Inga kommentarer: