onsdag 29 augusti 2012

RNC 2012 - Del 2: Ann Romney, Chris Christie och andra talare

Igår (tisdag) inleddes på riktigt det republikanska partikonventet i Tampa, Florida. Efter inledning av RNC-ordförande Reince Priebus, nationalsång, och korta tal från RNC-kommitténs diverse medlemmar hölls delegaträkningen där delstaterna presenterade vilka republikanska kandidater deras delegater röstat på, varefter Mitt Romney officiellt nominerades till partiets presidentkandidat. Den församlade skaran svarade sedan enhälligt ja till Paul Ryan som VP-kandidat.

Bortsett från formaliteterna bestod kvällens stora events av konventets huvudtalare Ann Romney och Chris Christies tal. Innan de intog scenen, talade dock också en mängd andra kända namn som nedan följer, men det råder ingen tvekan om att det var Christie och Mrs Romney som var kvällens stjärnor, så låt oss börja med deras tal.

Ann Romney


Ann Romney höll ett strålande tal där hon dels förmedlade en varm, värnande bild av sin make, men också ställde det bortom alla tvivel att hon själv skulle bli en utmärkt First Lady:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyChris Christie:


Konventets huvudtalare var Chris Christe - den republikanske New-Jersey-guvernören som blivit känd för sina tuffa tag. Han talade också om att man ibland var tvungen att välja mellan respekt och kärlek, och att USA behövde blir respekterade igen, inte i första hand älskade. Han berättade sedan lite om vad han gjort i New Jersey och vad som behövde göras i nationen - och vem som nu behövde göra detta för nationen.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyChris Christie framförde dagens överlägset bästa tal. Till skillnad från många av de andra talarna, som på sin höjd var medelmåttiga, var Christie övertygande karismatiskt kraftfull med ett budskap han såväl trodde på, som ett budskap som också behövs. Hans inledande budskap om att USA inte behöver ursäkta sig, överensstämmer bra med såväl Romney (vars kampanjbok heter just "No Apology") och Paul Ryan - och Christies tal målade en skarp kontrast mellan Romney-Ryan vs Obama-Biden-teamet, varav de sistnämnda inte leder och väldigt gärna vill bli älskade (inte inte minst av oss här i Europa). Det är fel väg att gå, var Christies budskap - det är USA som måste leda även i ett "andra amerikanskt århundrade" - och Romney, inte Obama, är mannen att föra USA dit.

--------------


Ann Romney och Chris Christie, var dock inte ensamma om att tala. Och här är några av gårdagens andra tal:

John Boehner:

Representanthusets ordförande John Boehner, inledde sitt tal med att ge otaliga exempel på varför Obama agerat på ett sätt som gjort att han med nödvändighet behöver ges sparken. Här är hans tal som primärt handlade om att värma upp publiken:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyMia Love:

Efter ytterligare några ord av Reince Priebus talade den snabbt stigande GOP-stjärnan Mia Love från Utah, som i våras vann det republikanska kongressprimärvalet för Utah:s 4:e kongressdistrikt och i höst, om hon besegrar sin demokratiske motståndare, kommer att bli Representanthusets första svarta republikanska kvinna. Här är talet där hon förklarar att det USA hon lärt känna är ett land där man vet att man kan uppnå saker, något man däremot inte får veta från president Obama:Rick Santorum:

Skådespelerskan och talk-radio-värden Janine Turner, talade sedan också hon med ett "We did build it"-budskap, och förklarade sedan vad som gör USA exceptionellt: tron på en begränsad regering, på det sätt författningsfäderna utstakat och det var ett frihets- inte ett välfärdssamhälle, därefter talade fd presidentkandidat Rick Santorum, som i primärvalet höll ut längst mot Mitt Romney bl a pg a skarpa tal. Här talade han mer spretigt om vikten av kärnfamiljer och vikten av frihet:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyKelly Ayotte:

New Hampshires senator Kelly Ayotte, som fanns på Romneys VP-lista, talade även hon:Scott Walker:

Wisconsins guvernör Scott Walker - som under 1,5 år varit en av mina favoritrepublikaner, talade även han - här är hans tal och förklarade att val faktiskt får konsekvenser:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyArtur Davis - demokraten som blev republikan - talade också han, här är det talet:Se även tidigare inlägg:

RNC 2012 - Del 1: Reince Priebus inviger konventet 20120827

1 kommentar:

Bengt sa...

Inte för att jag såg något behov av att se deras sändningar tidigare heller men sedan msnbc införde en "whites only" policy i deras rapportering från Republikanernas konvent tycker jag de helt passerat anständighetens gräns. Via newsbusters:

http://newsbusters.org/blogs/matt-vespa/2012/08/29/msnbc-omits-all-coverage-minority-speakers-racist-rnc-convention

Är det inte ironiskt? :-)