onsdag 10 oktober 2012

US Navy investerar i "MacGyver-robot"

US Navy arbetar på en robot som ska kunna lokalisera prylar i sin omgivning som den sedan ska kunna räkna ut hur den bäst kan använda sig av för att genomföra det uppdrag som förelagts. Improvisation med vad som finns till hands. Precis som 1980-tals actionhjälten MacGyver, varför robotprojektet kallas MacGyver Robot.

Robot-projektet utvecklas vid Georgia Institute of Technology och US Navy har sponsrat projektet med 900 000 dollar. Och projektledare, professor Mike Stilman förklarar målet med projektet:

"Our goal is to develop a robot that behaves like MacGyver, the television character from the 1980s who solved complex problems and escaped dangerous situations by using everyday objects and materials he found at hand,"


Själv såg jag som barn alla MacGyver-avsnitt, och köpte första DVD-boxen när den kom för några år sedan. Här är ett klipp från ett avsnitt när MacGyver konfronterar 1980-talsrobotar. Och i detta fall är det han som är den bäste av dem att improvisera:



MacGyver är numera kanske mest känd för sin kultstatus introlåt. Här är en av de coolare MacGyver-covrarna jag någonsin hört - Vadrums trumvariant.



Källa: BBC

Se även tidigare inlägg:

Skådespelerskan Stacey Dash endorsar Romney 20121010

Inga kommentarer: