tisdag 15 januari 2013

Amerikanska lärare går vapenkurser

Det har redan bestämts att somliga skolvaktmästare i Ohio, efter en två dagars vapenträningskurs, ska bära vapen i skolan. Något skoldistrikt i hela USA ansökt om. Här rapporterar NBC också om hur en mängd lärare beslutat sig för att gå vapenträningskurser:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyNär NRA:s CEO Wayne LaPierre förklarade att det bästa sättet att göra skolorna säkra här och nu - helt oavsett vart den långsiktiga politiska diskussionen sedan leder - var att placera beväpnade vakter i skolorna. Det eftersom en beväpnad skolvakt skulle kunna vara på plats långt före polisen, om en skolskjutning väl började, så avfärdades detta snabbat av -medier- som ett tokigt NRA-förslag. Den amerikanska allmänheten, skolor och lärare tycks dock inte anse att förslaget egentligen är så dumt.

Själv anser jag också att NRA:s förslag är det mest konkreta hittills. De lärare och vaktmästare som nu tränas, tycks dock göra detta på eget bevåg utanför NRA:s överseend - vilket är synd, eftersom förmodligen ingen organisation i världen vore lika lämpade för att leda ett sådant här program som NRA. NRA har ju till och med redan en plan för saken. En plan, som dock likt så mycket annat bromsats upp av liberala tyckare - vilket i sin tur nu gör att amerikanska skoldistrikt börjat ta saken i egna händer.

Se även tidigare inlägg:

Sandy Hooks familjer kräver förändring 20130115

Inga kommentarer: