tisdag 8 januari 2013

Piers Morgan vs Alex Jones om vapen och deportering

Den brittiske CNN-journalisten Piers Morgan, som efter att ha kritiserat de amerikanska vapenlagarna och det andra konstitutionstillägget väckte vrede från en journalist som arbetade för konspirationsteoretikern Alex Jones infowars.com, som sedan krävde den brittiske journalistens deportering och nu samlat ihop över 100 000 röster föra detta (vilket också gör att Vita Huset måste ge ett svar på kravet), drabbar här på CNN personligen samman med Alex Jones själv.

Alex Jones är - för dem som nu inte känner till honom - en försvarare av den amerikanska konstitutionen utifrån en riktig konservativ syn på denna. Problemet med Alex Jones är dock inte att han försvarar konstitutionen, utan att han därtill också ser konspirationer mot denna bakom varenda buske: oavsett om det är i Bushs "skuggregering", i det militärindustriella komplexet - eller i en brittisk journalist på CNN. Och Alex Jones ger förstås inte de seriösa försvararna av den amerikanska konstitutionen speciellt mycket hjälp, utan stärker snarare fördomarna om dessa som galna, obildade, arga och paranoida rednecks. Ta en titt på detta, där Alex Jones börjar predika och blir riktigt upprörd:

Del 1: (Här är direktlänken, då embedfilen inte tycks fungera - fil 2 fungerar emellertid)Del 2:Över 100 000 amerikaner har skrivit under kravet på Morgans deportering, och Vita Huset har nu gett ett initialt svar på detta krav. Vita Husets talesman Jay Carney sa:

The White House responds to all petitions that cross the threshold and we will respond to this one. In the meantime, it is worth remembering that the freedom of expression is a bedrock principle in our democracy."


På Abraham Lincolns tid drev nordstaterna samma linje, och kom att hålla en tämligen skeptisk inställning till brittiska journalister - som å sin sida ansåg att Lincoln-regeringen överlag uppträdde ociviliserat.

Kampen mellan hetlevrad amerikansk patriotism och civiliserat brittiskt manér fortsätter...

Källa: Politico

Se även tidigare inlägg:

Stora protester mot CNN:s Piers Morgans vapenkritik 20121224

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns ett litet problem här.

För se om 1% av det Jones lyfter är korrekt finns det skäl nog att inte bara vara upprörd/arg över etablisemanget utan även inleda den största rättsprocessen i modern historia riktad mot presidenter, tusentals politiker, bankirer och affärsmän, Piers inkluderad.

Piers Morgan står anklagad för ett allvarligt brott i England, så även om han är expert på att inge det där brittiskt balanserade intrycket, tyder mycket på att han är en "operative" / "sell-out" av den värsta kalibern.

Det råder för min del ingen tvekan om att 11:e september, London-bomberna m.m. var väl planerade black-ops, någon som bl.a. den japanska regeringen såväl f.d. chefen för den italienska säkerhetstjänsten anser, precis som en lång rad av skolsjutningarna (strategy of tension/Operation Gladio-style), riktade avrättningar mot tusentals politiker världen över osv. För att inte nämna den närmast vetenskapligt utformade propaganda vi dagligen är exponerade för, Piers program inkluderat.

Ronie Berggren sa...

Tyvärr delar jag inte den synen. Alex Jones lyckas med konsten att inte ha rätt i något alls - mer än sitt försvar för konstitutionen, som givetvis är bra. Jones gör dock oss konservativa konstitutions-anhängare mer en björntjänst än något annat.

De saker Jones fruktar, behöver han inte frukta så länge USA är sin konstitution trogen - en konstitution man kan försvara utan att föreställa sig att denna hotas från alla (icke)tänkbara håll. Vad alla de saker han målar upp gör, är inte i första hand att bidra till att skydda konstitutionen utan ett sätt att tjäna pengar på en konspiratorisk marknad man i USA har möjlighet att tjäna mer än bara levebröd på.